Pravila korištenja i privatnost

IZJAVA O ODRICANJU OD ODGOVORNOSTI

Pristup ovoj web-stranici

Dobro došli na našu web-stranicu. Pristupanjem i korištenjem ove web-stranice priznajete da ste pročitali, razumjeli i da pristajete na obvezu po narednim odredbama i uvjetima.

O ovoj web-stranici

Na ovoj web-stranici dajemo interaktivno okružje u kojem korisnici koji se žele informirati o našim uslugama ili koji žele izraziti zanimanje za naše usluge mogu pronaći takve informacije i, ako žele, izraziti svoje zanimanje. Ako se prijavite kod nas dobit ćete povjerljivo korisničko ime i lozinku kako biste pristupili informacijama i uslugama na ovoj web-stranici. Vaše korisničko ime i lozinku ne smijete odati drugoj osobi.

Ne smijete:

 1. bez naše suglasnosti koristiti tuđe ime, identifikaciju korisnika niti lozinku kada pristupate ovoj web-stranici;
 2. slati ili prenositi nikakve materijale koji na bilo koji način klevete, štete ili vrijeđaju bilo koga, koji su nemoralni ili na bilo koji način ometaju korisnike ove web-stranice.
 3. dati nam bilo kakve povjerljive podatke bilo koje druge osobe;
 4. koristiti ovu web-stranicu na način da kršite bilo koje zakone, odredbe ili propise ili kršite prava treće strane; ili
 5. svjesno prenositi viruse ili poduzimati radnje kojima ometate rad ove web-stranice.

Sadržaji, proizvodi i usluge treće strane

Proizvodi i usluge koji se nude na prodaju ili se reklamiraju i druge informacije koje se nalaze na ovoj web-stranici mogu biti proizvodi, usluge i informacije trećih strana. Proizvode i usluge treće strane ne isporučujemo mi. Ako kupite proizvode i usluge treće strane, vaš pravni odnos biti će s dobavljačem treće strane, a ne s nama. Morate provjeriti s dobavljačem treće strane uvjete nabave takvih proizvoda i usluga te njihove cijene i pristojbe. Za takve proizvode i usluge mi možemo primiti naknade niti provizije od trećih strana. Mi ne jamčimo točnost ni primjerenost podataka na ovoj web-stranici. Ti su podaci onakvi kakvi jesu i za njih nema jamstva. Te podatke koristite na vlastitu odgovornost.

Poveznice

Ova web-stranica može sadržavati poveznice na druge web-stranice koje nisu pod našim nadzorom i koje mi ne održavamo. Poveznice na web-stranice trećih strana daju se isključivo da bi vas informirali i olakšali vam traženje. Pristupate li tim web-stranicama činite to na vlastitu odgovornost. Mi ne odgovaramo za sadržaj tih stranica i nećemo biti odgovorni, izravno ni neizravno, za bilo kakvu štetu ili gubitak koji je nastao ili je navodno nastao uporabom ili u svezi uporabe takvog sadržaja. Činjenica da je neka web-stranica povezana na ovu web-stranicu ne podrazumijeva nikakvo odobrenje niti pokroviteljstvo nad tom stranicom niti da smo na bilo koji način povezani s trećom stranom koja vodi tu web-stranicu.

Izmjena podataka, proizvoda i usluga

Podaci, proizvodi i usluge objavljeni na ovoj web-stranici mogu se mijenjati bez najave.

Podaci koje nam dostavljate

Prema vlastitom nahođenju možete nam dostaviti podatke u svrhu dobivanja podataka o nama, proizvodima i uslugama prikazanim na ovoj stranici, dobivanja podataka o našim uslugama i popisima ili da biste se uključili u promocije ili neke druge aktivnosti koje poduzimamo. Ako to učinite, slažete se da takvi podaci postanu naše vlasništvo te da ih možemo koristiti mi ili netko drugi, da ih možemo reproducirati, objavljivati, prenositi, prikazivati izmijenjene ili distribuirati po vlastitom nahođenju i da podliježu našim obvezama sukladno s našom Izjavom o privatnosti.

Autorska prava

Kompletan sadržaj ove web-stranice, uključujući software, dizajn, tekst i grafiku naše su vlasništvo ili za njih imamo licencu i zaštićeni su autorskim pravom po zakonima Republike Hrvatske i drugih država. Osim poštenog korištenja u osobne svrhe, osobnog učenja, istraživanja, kritike ili izvješća što je dopušteno prema zakonu o autorskim pravima, ne smijete reproducirati, prenositi, prilagođavati, distribuirati, prodavati, mijenjati ni objavljivati niti na bilo koji drugi način koristiti bilo kakav materijal s ove web stranice bez našeg prethodnog pisanog odobrenja.

Zaštitni znakovi

Ova web-stranica uključuje zaštitne znakove koji su registrirani, predmet su molbi čije je rješavanje u tijeku ili su na bilo koji drugi način zaštićeni zakonom. Te zaštitne znakove ne smijete koristiti bez našeg dopuštenja.

ODRICANJE I OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI

U ZAKONSKIM OKVIRIMA ISKLJUČUJEMO SVA JAMSTVA, UVJETE I IZJAVE, BILO IZRIČITE, IMPLICIRANE, ZAKONSKE ILI BILO KAKVE DRUGE, KOJI SE NA BILO KOJI NAČIN ODNOSE NA OVU WEB STRANICU, VAŠU UPORABU OVE WEB STRANICE TE INFORMACIJE, PROIZVODE I USLUGE KOJI SE ISPORUČUJU, NUDE ZA ISPORUKU, REKLAMIRAJU SE ILI IM SE PRISTUPA PUTEM OVE WEB STRANICE; KAO I ODGOVORNOST (UKLJUČUJUĆI ZA NEMAR) PREMA VAMA ILI BILO KOMU DRUGOM VEZANU ZA BILO KAKAV GUBITAK ILI ŠTETU (UKLJUČUJUĆI POSEBNE, NEIZRAVNE ILI POSLJEDIČNE GUBITKE I ŠTETE), TROŠKOVE I IZDATKE KOJE STE PRETRPJELI ILI TUŽBE PROTIV VAS KOJE SU NASTALE TEMELJEM ILI U VEZI S UPORABOM PODATAKA, PROIZVODA ILI USLUGA KOJI SE ISPORUČUJU, NUDE ZA ISPORUKU, REKLAMIRAJU SE ILI IM SE PRISTUPA PUTEM OVE WEB STRANICE IZ BILO KOJEG RAZLOGA (UKLJUČJUJUĆI NEMAR).

U SLUČAJU DA SU UVJETI ILI JAMSTVA ZAKONOM IMPLICIRANI I NE MOGU SE ISKLJUČITI , TI SE UVJETI I JAMSTVA PRIZNAJU ALI JE NAŠA ODGOVORNOST OGRANIČENA PO NAŠEM IZBORU NA JEDNO ILI VIŠE OD NAREDNOG.

U SLUČAJU NABAVE ROBE:

 1. ZAMJENU ROBE ILI NABAVU ISTOVRSNE ROBE;
 2. PLAĆANJE TROŠKOVA ZAMJENE ROBE ILI NABAVE ISTOVRSNE ROBE; ILI
 3. POPRAVAK ROBE ILI PLAĆANJE TROŠKOVA POPRAVKA ROBE; A U SLUČAJU USLUGA, PONOVNO PRUŽANJE USLUGA ILI PLAĆANJE TROŠKOVA PONOVNOG PRUŽANJA USLUGA.

Odšteta

Suglasni ste da ćete nadoknaditi štetu nama i našim partnerima, agentima, službenicima, djelatnicima i ostalim ovlaštenim zastupnicima po pitanju svih tužbenih zahtjeva, parnica, potraživanja, šteta, dugovanja, troškova ili izdataka nastalih na bilo koji način zbog ili na bilo koji način povezan s vašom uporabom ove web stranice.

Raskid

Ako se, prema našem razumnom mišljenju, ne budete pridržavali bilo kojih od ovih uvjeta i kondicija za uporabu ove web-stranice, možemo vam ukinuti ili ograničiti pristup istoj.

Mjerodavni zakon

Sva pravna pitanja proizašla iz korištenja ove web-stranice regulirat će se prema zakonima Republike Hrvatske i uporabom ove web-stranice podliježete nadležnosti sudova te države.

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Zalažemo se za zaštitu osobne privatnosti te smo usvojili smjernice u svrhu zaštite podataka o pojedincima. Ove smjernice opisuju podatke koje prikupljamo na ovoj web-stranici, kako koristimo te podatke, kako se ti podaci mogu objaviti, sigurnost tih podataka, kako možete pristupiti tim podacima i ispraviti ih te ostale relevantne podatke vezane za vašu privatnost.

1. Prikupljanje osobnih podataka

Osobne podatke možete nam dati u svrhu primanja informacija o proizvodima ili uslugama koji se nude putem ove web-stranice, kupnje takvih proizvoda i usluga, primitka biltena ili uključivanja u promocije ili druge inicijative koje pokrećemo. Ti osobni podaci mogu uključivati podatke poput vašeg imena, dobi, spola, kontakt podataka, proizvoda i usluga koji vas zanimaju ili o kojima želite detaljnije podatke. Ako od nas kupujete ili tražite proizvode i usluge također vas možemo pitati za vaše sklonosti u svrhu primitka daljnjih marketinških ili promotivnih materijala. Vi odlučujete o tome koliko ćete nam podataka dostaviti. Ti su nam podaci potrebni da bismo obradili vaš zahtjev za informacijama i dostavili vam te informacije, da bismo poboljšali kvalitetu naših proizvoda i usluga ili da bismo vam pomogli pri odluci koji proizvodi u usluge najbolje zadovoljavaju vaše potrebe.

Također možemo prikupljati i pohranjivati podatke o vašim posjetima ovoj web-stranici uključujući:

 • naziv domene s koje ste pristupili internetu
 • datum i vrijeme pristupanja web-stranici
 • internet adresu web-stranice s koje ste se izravno povezali na ovu web-stranicu
 • stranice koje ste posjetili dok ste bili na ovoj web-stranici

Ovi podaci sami po sebi ne identificiraju pojedince i koriste se za određivanje broja posjetitelja ove web-stranice i kako se njome koristilo. Ovi nam podaci koriste kako bismo vam ovu web-stranicu učinili korisnijom. Također prikupljamo podatke od pretplatnika (osoba koje kod nas registriraju svoje podatke putem web-stranice) ili posjetitelja web-stranice da bi poboljšali našu kvalitetu i učinkovitost te vam pružili informacije. Pozdravljamo vaše povratne informacije o svim aspektima ove web-stranice. Povratne informacije koje nam posjetitelji šalju pohranjujemo. Te se povratne informacije koriste za pružanje i poboljšanje naših usluga. Također ih možemo koristiti za poboljšanje ili promicanje ove stranice. Bez vašeg dopuštenja nećemo objaviti vaše ime vezano uz bilo kakve podatke koje nam date.

2. Kako koristimo osobne podatke?

Osobni podaci dobiveni na ovoj web-stranici koriste se, ako ste vi to tražili:

 • da bismo vam osigurali proizvode i usluge
 • da bismo vam osigurali informacije, biltene ili druge obavijesti
 • da bismo vas uključili u promocije i druge inicijative koje pokrećemo

Neke od gore navedenih primjena podataka mogu pružiti treće strane koje su ovlaštene za korištenje tih osobnih podataka u te svrhe. Vaše osobne podatke možemo koristiti za izravni marketing ili promotivne aktivnosti, međutim, pokrenemo li takve aktivnosti dati će vam se mogućnost da pri prvom kontaktu odbijete primati bilo kave daljnje poruke od nas. Podaci prikupljeni na ovoj web-stranici mogu se također koristiti za određivanje demografskih i uporabnih uzoraka. U tu svrhu se ne koriste osobni identifikacijski podaci. Ti se anonimni podaci zatim koriste da bi se bolje izgradila i prilagodila ova web stranica te naši proizvodi i usluge kupcima i potencijalnim kupcima. Ti podaci koji nisu osobne prirode mogu se dostaviti trećim stranama.

Vaše osobne podatke nećemo koristiti u druge svrhe osim gore navedenih bez vašeg prethodnog odobrenja. Jedina iznimka tom pravilu je za slučaj kada je otkrivanje tih podataka potrebno radi sprečavanja ugrožavanja života ili zdravlja, istraživanja u slučaju sumnje na nezakonite radnje ili ako to nalaže zakon kao odgovor na nalog, sudski poziv ili neki drugi pravni postupak.

3. Sigurnost vaših podataka

Poduzimamo razumne mjere kako bismo osigurali sigurnost svih prikupljenih podataka od rizika poput gubitka ili neovlaštenog pristupa, uništenja, uporabe, izmjene ili otkrivanja podataka. Vaši se osobni podaci, na primjer, čuvaju u sigurnom okružju kojem može pristupiti samo ovlašteno osoblje. Međutim, ne možemo garantirati potpunu sigurnost podataka koji se prenose putem interneta niti onih pohranjenih na serverima dostupnim putem interneta. Te aktivnosti poduzimate na vlastiti rizik.

4. Otkrivanje osobnih podataka

Osobni podaci prikupljeni putem ove web-stranice ne otkrivaju se niti se prosljeđuju trećim stranama osim kada je to sukladno ovoj izjavi o privatnosti. Podaci se mogu dati trećim stranama ako se bilo kakve funkcije ili usluge daju vanjskim suradnicima ili ako razumno od nas očekujete da ih otkrijemo trećoj strani u neku određenu svrhu.

Vaše osobne podatke nećemo koristiti u druge svrhe osim gore navedenih bez vašeg prethodnog odobrenja. Jedina iznimka tom pravilu je za slučaj kada je otkrivanje tih podataka potrebno radi sprečavanja ugrožavanja života ili zdravlja, istraživanja u slučaju sumnje na nezakonite radnje ili ako to nalaže zakon kao odgovor na nalog, sudski poziv ili neki drugi pravni postupak.

5. Pristup osobnim podacima i njihov ispravak

U svako doba možete zatražiti pristup vašim osobnim podacima prikupljenim putem ove web-stranice. Molimo vas da na kontakt adresu na ovoj web-stranice pošaljete elektronsku poruku. Ako su bilo koji podaci netočni molimo vas da nas o tome obavijestite pa ćemo ih ažurirati.

6. Poveznice na druge web-stranice

Ne odgovaramo za privatnost ili sadržaj bilo kojih drugih web-stranica koje su povezane na ovu web-stranicu. Na vama je da ispitate politiku privatnosti tih stranica.

7. Izmjene ove izjave o privatnosti

Ova pravila privatnosti mogu se s vremena na vrijeme mijenjati, pogotovo kada se uvode nova pravila, propisi i kodeksi u gospodarstvu.

8. Kako stupiti s nama u vezu

Zanima li vas nešto ili imate bilo kakvih pitanja molimo vas da se poslužite kontakt podacima koji se nalaze na ovoj stranici. Zahvaljujemo se na vremenu koje ste posvetili čitanju naše Izjave o privatnosti